2013

Bart J. Geerling

Na het bezoeken van een open dag van de Schilderskring Diever in 2012 melde Sonja zich aan als lid. In het najaar van 2012 ging zij haar eerste cursus volgen. Meestal bracht en haalde ik haar en zodoende maakte ik nader kennis met de club.

Begin 2013 bezochten wij samen de jaarvergadering van de Schilderskring. Ik ontmoette daar een oude kennis, die mij vroeg of ik, samen met Sonja, het organiseren van cursussen voor leden van de Schilderskring van haar wilde overnemen, waarop wij positief hebben gereageerd.

Al snel bedacht ik, dat het leuker zou zijn om ook zelf aan de cursussen die wij gingen organiseren, deel te nemen. Aldus geschiedde.

Ik heb mij als lid van de Schilderskring aangemeld en ter voorbereiding op mijn nieuwe bezigheden kocht ik

enkele studieboekjes, schetsboeken, potloden e.d.

Ik begon te tekenenen; zonder daar over nagedacht te hebben bleek dat vooral gericht op ( onderdelen van) dieren. Ik vond het leuk.

Op 7 november 2013 vond de eerste van zes wekelijkse lessen acrylschilderen plaats met als docent Marjan van Tilborg.

De eerste collectieve opdracht was het tekenen en schilderen van een "dikke dame" aan de hand van door haar aangereikte voorbeelden.

Marjan bracht mij de elementaire beginselen betreffende penselen. acrylverf, kleuren e.d. bij en daar ging ik..........

Dit leverde mijn eerste schilderij op.

Bij het volgende schilderij kregen we de vrije keus. Ik had eerlijk gezegd geen idee wat ik moest gaan schilderen. Tot ik bedacht  dat het spannend zou kunnen zijn om de "echte" schilderijen die ik in bezit heb, te gaan naschilderen. Dat werd als eerste "Zijn laatste optreden".

"Dikke dame"

acryl op doek 60 x 80

"Zijn laatste optreden" acryl op doek 40 x 50

orgineel

Eind 2009 werd in het Stedelijk Museum in Zutphen een overzichtstentoonstelling gehouden van het werk van Thierry Rijkhart de Voogd : "Het grootste in de kleinste dingen". ( "het mandarijntje" had ik hiervoor uitgeleend). Op deze tentoonstelling zag ik na vele jaren het schilderij "Op het terras " weer terug. Mijn liefde voor het doek bleek onverminderd. Aan de hand van een foto in de catalogus heb ik het schilderij weer "teruggehaald".


"Groet aan Thierry".acryl op doek 40 x 50

Copyright © All Rights Reserved